Op weg naar optimale gezondheid! 💪🏼

samen Op weg naar optimale gezondheid! 💪🏼

samen op weg naar optimale gezondheid! 💪🏼

Gezond Cheesecake Recept

Eiwitrijk – Glutenvrij – Alleen natuurlijke ingrediënten

Gezonde Cheesecake Recept

10 september 2024 – Noortje Voorhuis

Cheesecake, maar dan gezond! Wie wil dat nou niet?

De voordelen op een rijtje:

  • Alleen maar natuurlijke ingrediënten
  • Hoog in eiwitten
  • Bevat gezonde vetten
  • Laag in suiker
  • Bevat geen gluten
  • Lekker verzadigend
  • En natuurlijk: een genot om te mogen eten 🙂

 

Perfect om als toetje op tafel te zetten wanneer je visite hebt, of om een heerlijke BBQ mee af te sluiten!

Here we go:

Gezonde Cheesecake  – Ingrediënten

Toen ik dit recept wilde uitschrijven bedacht ik me dat ik alles op gevoel heb gedaan en niks heb afgewogen. Dat was toen niet erg want het resultaat was heerlijk. Maar dat zorgt er wel voor dat de hoeveelheden die hieronder staan een schatting zijn 🙂

DUS: is de structuur van de bodem of de vulling te dik? Voeg wat meer kokosolie toe. Is hij te dun? Voeg dan bij de bodem wat meer amandelmeel toe, en bij de vulling wat meer cottage cheese.

Ik heb alles verdeeld over 3 kleine glaasjes. De portie is dan dus niet super groot. Wil je uitpakken met een big ass toetje? Verdubbel dan de ingrediënten en verdeel het over grotere glaasjes/bakjes.

Voor de bodem:

  • 70 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • scheut honing of agavesiroop

 

Voor de vulling:

  • 1 bakje (200 gram) cottage cheese
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop

 

Toppings:

  • Rood fruit naar keuze
  • Optioneel: honing
  • Of iets anders wat jij lekker vindt; bijvoorbeeld gehakte pistache nootjes, pure chocola snippers, etc….
Gezonde Cheesecake Recept

Gezonde Cheesecake – Bereidingswijze

Voor de bodem:

  1. Verwarm de kokosolie in een pannetje.
  2. Doe de amandelmeel in een kom samen met het zout, de kaneel en de honing of agavesiroop.
  3. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer door elkaar tot het een mooi geheel vormt.
  4. Verdeel het mengsel over de bakjes en druk goed aan met een lepel.

 

Voor de vulling:

  1. Smelt de kokosolie.
  2. Voeg de gesmolten olie samen met de andere ingrediënten toe in een blender.
  3. Blend tot een glad geheel en verdeel daarna ook over de bakjes.

 

Zet de bakjes ongeveer 60 minuten in de koelkast en zet eventueel in de tussentijd de toppings vast klaar. Door de kou van de koelkast stijft de kokosolie op, waardoor de vulling een echte cheesecake structuur krijgt.

Haal de bakjes na een uurtje uit de koelkast, voeg de toppings toe en voila: klaar om te serveren!

Enjoy!

Ben jij klaar voor verandering?

Voeding heeft een enorme impact op onze gezondheid, dat is bij de meeste mensen wel duidelijk. Maar wist je dat er naast voeding, nog veel meer factoren zijn? Denk aan bioritme, stress, slaap, beweging, etc.

Het is mijn passie om jou naar optimale gezondheid te begeleiden. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? 

Bekijk dan mijn aanbod: